KNRM Lelystad test nieuwe reddingboot

LELYSTAD • Zo 23 april 2023 | 19:00 • Zondag 23 april 2023 | 19:00

De komende dagen test de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van Lelystad een nieuw type reddingboot. Die is een stuk groter en sneller dan zijn voorganger.

Volgens schipper Sylvain van Ligtenberg zitten er heel veel voordelen aan dit nieuwe schip: "Hij is iets langer en hij is half dicht. Daardoor kunnen we onder heftigere weersomstandigheden gewoon doorvaren," zegt Ligtenberg. "Met die oude open boot was het eigenlijk te koud en te nat daarvoor."

Over maximaal twee jaar zal de afdeling Lelystad er dagelijks mee gaan varen. Deze vlootverbetering is hard nodig volgens Van Ligtenberg. "Lelystad wordt een steeds belangrijkere plek voor het water," meent de schipper. "Bij de Bataviahaven zien we steeds meer riviercruises en we zijn een doorroute voor gevaarlijke stoffen. Daar hoort een goede vloot bij."

In totaal worden er acht nieuwe boten geleverd aan de KNRM. Een daarvan gaat richting Lelystad. Niet alleen in Lelystad worden testen uitgevoerd met deze nieuwe reddingboten. De afgelopen weken lag de boot bij de KNRM op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel