TikTok al sinds november verboden op telefoons Almeerse ambtenaren

ALMERE • Wo 26 april 2023 | 7:06 • Woensdag 26 april 2023 | 7:06

Het is voor ambtenaren van de gemeente Almere al sinds november vorig jaar verboden om de Chinese app TikTok op hun werktelefoon of computer te hebben. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van Almere op vragen van de SP-fractie.

Die wilde van het college weten of de gemeente het rijksbeleid gaat volgen waardoor het gebruik van TikTok door rijksambtenaren wordt verboden. Dit na de waarschuwing van de AIVD op het risico op spionage via de app.

Ambtenaren bewust maken
Het college zegt de Almeerse ambtenaren op verschillende manieren de risico's van apps en software mee te geven. ''Wij spannen ons continu in om medewerkers bewust te maken van deze risico’s. Onderdeel hiervan is een verplichte training in digi-vaardigheid voor alle ambtenaren. Aanvullend gebruiken wij software om het beveiligingsbeleid zo veel mogelijk af te dwingen. Wij kijken continu of verscherping van het beleid nodig is, zowel wat betreft beveiligingsmaatregelen als wat betreft bewustwording."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel