Vier koninklijke onderscheidingen op Urk

URK • Wo 26 april 2023 | 10:46 • Woensdag 26 april 2023 | 10:46

Op Urk zijn woensdag vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De gelukkige inwoners kregen hun lintje opgespeld door burgemeester Cees van den Bos in zalencentrum Het Irene.

De gedecoreerden zijn:

Gerrit Hakvoort - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De 50-jarige Hakvoort is sinds 2003 de drijvende kracht achter de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen, die in het hele land helpt bij het zoeken naar vermiste personen op en in het water. Ook is hij initiatiefnemer van het Calamiteiten Team Maritiem Urk. Dit team komt in actie als er een vissersschip wordt vermist. Sinds 2004 is hij daarnaast actief als zondagschoolmeester en vanaf 2011 als ouderling bij de Gereformeerde kerk Urk.

Klaas Barends - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De 49-jarige Barends is al dertig jaar hoofdinstructeur bij Hapkido-vereniging Urk. Hapkido is een verdedigingssport. Sinds 2014 is Klaas bovendien internationaal instructeur. Barends promoot en onderwijst de sport op verschillende niveaus en in diverse landen. Sinds een jaar of twee is Barends bovendien vrijwilliger en gids bij museum Het Oude Raadhuis.

Roel van den Berg - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De 67-jarige Van den Berg was lange tijd bestuurslid van de plaatselijke begrafenisvereniging DEL. Ook was hij penningmeester bij sportvereniging SVU en is hij sinds 6 jaar bestuurslid bij Stichting Hulp en Steun, een bureau voor schuldhulp.

Jaap Nentjes - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De 76-jarige Jaap Nentjes was 18 jaar bloeddonor en is sinds 1980 actief bij SVU als columnist, jeugdtrainer, scout, scheidsrechter en begeleider. Daarnaast was hij decennia lang betrokken bij Urker mannenkoor Hallelujah, onder meer als leider van jeugdgroepen. Sinds 2014 is hij chauffeur bij Tafeltje Dekje en is hij op afroep chauffeur bij Caritas Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel