Man krijgt celstraf voor stalken ex-vriendin

LELYSTAD • Wo 26 april 2023 | 15:38 • Woensdag 26 april 2023 | 15:38

Voor het stalken van zijn ex-vriendin in Lelystad is een man uit Zoetermeer veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk. De man stak vorig jaar ook de auto van zijn ex in brand.

Het stalken begon vorig jaar zomer, nadat de relatie tussen de twee stukliep. De verdachte zocht naar eigen zeggen naar antwoorden rond de breuk. ‘’Maar zij wilde geen contact meer.’’ Hij stuurde haar talloze mails en berichtjes, belde vaak en probeerde haar ook op haar werk in het ziekenhuis te pakken te krijgen. Ook al gaf zij duidelijk aan hem niet meer te willen spreken.

Daarnaast hing hij rond bij haar huis en bestelde spullen bij Bol.com op naam van de vrouw. Als klap op de vuurpijl stak hij op 26 juli vorig jaar haar Kia Picanto in brand, die vlak voor haar huis stond.

De man bekende twee weken terug schuld in de rechtszaal. Hij is volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank legde hem daarom naast een celstraf ook als bijzonder voorwaarde op dat hij een behandeling moet volgen voor zijn psychische problemen. Hij krijgt bovendien een contactverbod met zijn ex en een locatieverbod voor Lelystad en moet de vrouw 1850 euro schadevergoeding betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel