Koningsnacht met scooterherrie en reeks branden, tentfeest verloopt probleemloos

URK • Do 27 april 2023 | 10:15 • Donderdag 27 april 2023 | 10:15

Koningsnacht op Urk was er één vol scooterherrie en de plaatselijke brandweer had de handen vol aan een reeks brandstichtingen in het dorp. Ook de politie had een drukke nachtdienst, meldt het Urkerland. Agenten deelden verschillende boetes uit, maar hebben niemand aangehouden.

Op de beruchte rotonde aan De Akkers werd net zoals elk jaar brand gesticht en vuurwerk afgestoken. Hier kwam zoals gebruikelijk ook een flinke groep kijkers op af. Tot enorme ongeregeldheden en confrontaties met de politie kwam het niet. Wel gingen meerdere scooters in vlammen op, en ook een auto raakte zwaar beschadigd door brand.

De zoon van de auto-eigenaar looft op Facebook vijfhonderd euro uit voor de gouden tip. Volgens de zoon werden de schuur en schutting van zijn vader vorig jaar tijdens Koningsnacht ook al in brand gestoken. Een haag bij een dagbestedingslocatie ging dit jaar eveneens in vlammen op

Een groot tentfeest op het parkeerterrein van Sportvereniging Urk verliep probleemloos. Daar waren muziekoptredens en jongeren konden er tot in de vroege uurtjes feesten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel