Topdrukte bij kringloopwinkels na Koningsdag

FLEVOLAND • Vr 28 april 2023 | 17:15 • Vrijdag 28 april 2023 | 17:15

Topdrukte was het vrijdag bij de kringloopwinkels in Flevoland. Veel mensen kwamen spullen brengen die ze tijdens Koningsdag niet op de vrijmarkten hebben verkocht. Daarnaast hebben veel mensen van hun vrije dag gebruik gemaakt om hun zolder op te ruimen.

Dat was onder meer te merken bij Kringloop Zeewolde. De winkel ging om negen uur open. Toen stond er volgens een medewerkster al een rij auto's voor de winkel van mensen die spullen kwamen brengen. Ook bij Kringloopwarenhuis Het Goed in Emmeloord was het druk.

Rijen auto's
Bij kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad konden tot drie uur 's middags goederen worden gebracht. Dat gebeurde aan de achterkant van het pand, waar het magazijn is. Auto's reden daar af en aan. Mensen konden hun goederen neerzetten op lange tafels. "Vanaf hier beginnen we meteen al met sorteren", zegt Gert Esenkbrink van de kringloopwinkel.

Extra druk
"We kunnen wel wat extra personeel gebruiken, maar dat is moeilijk te vinden" zegt Gert. Volgens hem konden de vrijwilligers de drukte vandaag nog wel aan. Ze waren voorbereid op een grote goedereninstroom. Op de parkeerplaats bij de achteringang staan ook containers voor de onbruikbare spullen. "Een volle container kost ons geld" zegt Gert. Als medewerkers bij de inname iets zien dat niet te verkopen is, dan wordt gevraagd om dat weer mee te nemen.

Op Koningsdag heeft de Groene Sluis zelf ook al overgebleven goederen van de vrijmarkt in Lelystad meegenomen. Niet alles, want ter plekke is gekeken of het bruikbaar is. Onbruikbare spullen zijn 'gekraakt' door een speciale machine van de gemeente en daarna in containers afgevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel