Labradors uit hele land bij speelafspraak op uitlaatveld

ALMERE • Za 29 april 2023 | 18:30 • Zaterdag 29 april 2023 | 18:30

Wat een jaar geleden begon met drie vriendinnen en hun labradors, is uitgegroeid tot een speelfestijn met dik zestig viervoeters. Maandelijks komen ze bij elkaar op Hondenspeelveld Koggepark in Almere Stad.

"Labradors hebben een bepaalde speelmanier: ze zijn nogal lomp", zegt Michelle die samen met Kelly en Joyce het speelfestijn organiseert. "We merkten dat meer mensen behoefte hadden om labradors samen te laten spelen en zo is het ontstaan."

Op Facebook plaatsten de drie organisatoren steeds berichten en zodoende groeide de speelafspraak van slechts een paar Labradors naar tientallen uit heel het land. "Brabanders brengen gezelligheid, Limburgers komen langs, het wordt steeds gezelliger", zegt Joyce van de organisatie.

Zwerfafval
Alex van Eck van stichting Enjoy Cleaning Up zorgt voor gratis koffie en thee tijdens de speelafspraak, al geeft hij de deelnemers wel een boodschap mee. "Als elke hondeneigenaar tijdens het uitlaten één stukje zwerfafval meeneemt, dan ruimen we 8,8 miljoen stukjes afval per dag op in Nederland", zegt Van Eck. "Je kan ook je hond aanleren om afval op te pakken en naar je toe te brengen."

10 juni om 11 uur wordt er weer een speelafspraak georganiseerd in het Koggepark in Almere Stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel