Taakstraf voor gooien van baksteen tegen ambulance

LELYSTAD • Ma 1 mei 2023 | 15:55 • Maandag 1 mei 2023 | 15:55

Een man uit Lelystad heeft een taakstraf van zestig uur gekregen omdat hij vorig jaar oktober een baksteen tegen een ambulance aangooide. Dat gebeurde bij de Spoedeisende Hulp in Lelystad. De 36-jarige man deed dat naar eigen zeggen uit onmacht, omdat hij niet geholpen werd aan verwondingen.

De man had snijwonden opgelopen toen hij kort daarvoor een windscherm vernielde bij eetcafé At the Beach. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij beschutting zocht op het terras van het eetcafé, omdat het zo hard regende. Hij sliep op dat moment op straat. Bij het eetcafé ging hij met zijn hand door een glazen plaat. De eigenaar van het eetcafé vertelde in zijn aangifte dat hij de volgende ochtend bloedspetters aantrof, dat er bier lag en een lege fles wodka.

De man meldde zich met zijn verwondingen bij de Spoedeisende Hulp, maar werd daar naar eigen zeggen niet geholpen. Later werd hij met de politie naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd, waar hij wel werd geholpen. Hij bekende toen ook de vernielingen bij het eetcafé te hebben gepleegd.

Onmacht
De officier van justitie zei maandag in de rechtszaal dat hij uit het dossier proeft dat het onmacht was waaruit de Lelystedeling handelde, maar dat hij het hem wel kwalijk neemt dat hij zijn frustratie botvierde op een ambulance. "Het had anders af kunnen lopen. Voor hetzelfde geld moest de ambulance naar een reanimatie en kon hij niet weg door de vernieling."

De man doet volgens zijn advocaat hard zijn best om op het rechte pad te komen. Zo is er zicht op een woonruimte en begeleiding en heeft hij hulp om uit de schulden te komen. Ook doet de man vrijwilligerswerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel