Gemeente spreekt kritiek initiatiefnemer buitenzwembad tegen

ALMERE • Wo 3 mei 2023 | 14:27 • Woensdag 3 mei 2023 | 14:27

De gemeente Almere zegt transparant te hebben gecommuniceerd over de mogelijke locaties voor een buitenzwembad in de stad. De gemeente reageert daarmee op klachten van de initiatiefnemer van het zwembad, oud-triatleet Gregor Stam, en omwonenden. Zij zijn niet blij met de locaties en zeggen dat de gemeente amper met hen heeft samengewerkt.

Stam begon in 2018 een petitie voor een multifunctioneel zwembad in de stad. Volgens hem heeft de gemeente niks overlegd en is er nu een plan gepresenteerd waar niemand tevreden mee is. In dat plan zijn er van de oorspronkelijke vijf opties nog twee locaties in beeld. Namelijk de hockeyvelden bij Zwembad Stad en het Schakelgebied bij busstation 't Oor.

Naar de twee locaties wordt nu verder onderzoek gedaan door Almere. "Hoewel de twee overgebleven plekken niet in het profiel passen die het initiatief voor ogen heeft, blijft de gemeente wel in gesprek met de initiatiefnemer en andere belanghebbenden", zegt de gemeente. Zodra de uiteindelijke plek door de gemeenteraad is goedgekeurd kunnen inwoners meepraten. "Over alles wat mogelijk is met de buurt op gebied van groen, verkeer, parkeren en overlast."

Ook positieve reacties
De gemeente ziet op verschillende media dat inwoners hun mening uiten over de locaties van het buitenzwembad. Die zijn volgens een woordvoerder zowel positief als negatief. "We zien ook waar de bewoners zich zorgen over maken, zoals het verdwijnen van groen en de toename en overlast van verkeersbewegingen. Dat zijn begrijpelijke argumenten en het is belangrijk dat deze discussie plaatsvindt."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Iris van Ree. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: iris.vanree@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel