Ouderen uit hun dak tijdens eerste editie Danspaleis

ALMERE • Do 4 mei 2023 | 6:30 • Donderdag 4 mei 2023 | 6:30

Zo'n 150 senioren hebben in Almere de eerste editie van Het Danspaleis bezocht. Dat is een evenement van de landelijke stichting Het Danspaleis. Het is haar missie om ouderen vitaal te houden met dans en muziek.

“Sinds de oprichting in 2011 hebben wij landelijk zo’n 100.000 ouderen in beweging gebracht”, vertelt zakelijk directeur Ellen de Boer. Ze noemt het dansfeest 'een tankstation van levensvreugde'. "We gaan eenzaamheid tegen. Bij dans mag je elkaar aanraken. En daardoor maken mensen echt verbinding met elkaar".

Alles even vergeten met dj Suna Duif
Tijdens Het Danspaleis draait oprichter en dj Suna Duif muziek die aansluit bij de belevingswereld van de senioren op de dansvloer. Bezoekers zeggen zeer enthousiast te zijn. "Het is heel lang geleden dat ik gedanst heb", zegt één van hen. "Ik vind het hartstikke leuk. Ik heb het er warm van gekregen." Een andere bezoeker zegt dat het zelfs de eerste keer is dat ze is gaan dansen. "Ik dans nooit. En nu wel", zegt ze met een grote glimlach. "Het is geweldig. Ik kan alles even vergeten, alle ellende even weg, heerlijk."

Het evenement werd gehouden bij Almere City FC. De club had de businesslounge ter beschikking gesteld. Volgens woordvoerder Christian Wiedeman van Almere City FC sluit de missie van Het Danspaleis naadloos aan bij de missie van de club; vitaal blijven door beweging.

Het Danspaleis wordt georganiseerd met de hulp van sponsoren, fondsen en subsidies. "Afgelopen maanden is er hard gewerkt om een netwerk op te bouwen in Almere", zegt Ellen de Boer. "De Schoor, VMCA, Almere City FC , De Nieuwe Bibliotheek, Stichting EigenWijze Company en het Leger des Heils locatie Bosshardt Almere Buiten zijn heel enthousiast. Daar willen we komend jaar mee samenwerken. Ook het Almeerse bedrijfsleven is betrokken om Danspaleizen aan te bieden voor de ouderen in Almere."

Op 23 juni wordt er een Danspaleis gehouden in theater De Glasbak in Almere Muziekwijk. De stichting organiseert daarnaast nog een aantal huiskamerdanspaleizen. Dat zijn kleinschalige evenementen voor groepen kwetsbare ouderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel