Spellendistributeur 999 Games slaat eerste paal nieuw pand

ALMERE • Di 9 mei 2023 | 21:47 • Dinsdag 9 mei 2023 | 21:47

De eerste paal voor het nieuwe bedrijfspand in Almere van 999 Games is geslagen. De uitgever van bord- en kaartspellen is uit het huidige pand aan de Wormerweg gegroeid. Het bedrijf verhuist daarom een paar kilometer verderop naar een kavel aan de Mangaanstraat op bedrijventerrein Lage Kant in Almere Poort. Daar wordt een nieuw hoofdkantoor gerealiseerd.

Volgens Erik de Jong van 999 Games komt daar een pand te staan van 8.000 vierkante meter met een kantoor van vier verdiepingen hoog. "We hebben meer opslag nodig, een moderner geautomatiseerd magazijn en meer plek om mensen te ontvangen", vertelt De Jong die al twee jaar bezig is met het verwerkelijken van dit plan. De Jong hoopt in februari met het team van zo'n 50 medewerkers te kunnen verhuizen.

Groot gemis
999 Games werd opgericht door Michael Bruinsma. Vanuit huis zette hij in 1990 een postorderbedrijf op met geïmporteerde spellen. Bruinsma overleed vorig jaar oktober. Een groot gemis volgens De Jong. "Het is zeker een gemis maar onze missie is niet veranderd. Wij gaan verder met waar hij mee begonnen is", aldus De Jong die ook nadenkt over het leveren van spellen over de Nederlandse en Belgische grenzen. De vrouw van de overleden Bruinsma sloeg dinsdagmiddag symbolisch de eerste paal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel