Partij voor de Dieren wil ook geen McDonald's in Oosterwold

ALMERE • Wo 10 mei 2023 | 11:55 • Woensdag 10 mei 2023 | 11:55

De Partij voor de Dieren in Almere heeft een brief gestuurd aan projectontwikkelaar BUN over de geplande McDonald's in stadsdeel Oosterwold. De fractie wil dat BUN afziet van de vestiging van de fastfoodketen in de wijk. De projectontwikkelaar is eigenaar van de grond.

Het restaurant past er niet vanwege het duurzame karakter van Oosterwold, zegt Ayla Lokhorst van de Partij voor de Dieren. Ook zijn er zorgen voor vervuiling: "Een fastfoodrestaurant als McDonald’s zorgt voor veel zwerfafval, niet alleen op eigen terrein, maar ook daarbuiten."

Petitie
De mogelijke komst van het fastfoodrestaurant heeft de omgeving inmiddels al in beweging gezet. Bewoners van Oosterwold, 't Groene Wold en Groene Eem in Almere zijn een petitie gestart tegen de komst van de McDonald's. De initiatiefnemers maken zich zorgen over de nadelige gevolgen van de fastfoodketen op de leefomgeving en vinden het niet passen bij de wijk. De petitie is al ruim 1300 keer ondertekend.

Volgens de groep bewoners past een McDonald's niet bij het groene karakter van Oosterwold. "Veel mensen zijn hier komen wonen voor de rust, het groen en de stadslandbouw, een McDonald's past daar absoluut niet bij," vertelde Femke Mostert, een van de initiatiefnemers eerder aan Omroep Flevoland.

Duuzaam alternatief
Ayla Lokhorst wijst ondertussen BUN op de kernwaarden van de projectontwikkelaar: "Jullie geven aan het beste te willen voor onze medemens en er alles aan te doen om die wens werkelijkheid te maken. Bun staat dicht bij de klant en midden in de samenleving. Jullie spelen in op zaken die leven in de maatschappij en zorgen er uiteraard voor dat de leefomgeving goed is. Dit doet ons allemaal deugd."

Hoewel de plek een horecabestemming heeft, betekent dit niet direct dat elk soort restaurant zich zomaar zou moeten kunnen vestigen in Oosterwold. De partij heeft een alternatief in gedachten: "Zeg de deal met McDonald’s af en ga op zoek naar een andere invulling van de horeca die wél recht doet aan Oosterwold en die gebruikmaakt van lokale landbouw en een duurzame insteek heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel