Schooljeugd en verenigingen krijgen honderdduizenden euro's coronageld

DRONTEN • Za 13 mei 2023 | 12:04 • Zaterdag 13 mei 2023 | 12:04

Schooljeugd en sport- en culturele organisaties krijgen honderdduizenden euro's om de gevolgen van corona te beperken. Voor de jeugd wordt 100.000 euro vrijgemaakt om sociale activiteiten te organiseren en voor de organisaties 250.000 euro, om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen te dekken. Het initiatief is van Leefbaar Dronten en de gemeenteraad heeft ermee ingestemd.

Met het geld van de gemeente voor schooljeugd worden activiteiten georganiseerd om lange termijn gevolgen van de coronacrisis op sociaal vlak te beperken. Het is nog onduidelijk wat voor activiteiten dit precies zullen zijn, het is namelijk de bedoeling dat dit bedacht wordt samen met jongeren en jongerenwerkers. Zo wordt het volgens raadslid Andre Idzinga (Leefbaar Dronten) echt een activiteit voor en door jongeren.

Coronacompensatie voor verenigingen
Het beschikbaar gestelde geld voor sport- en culturele organisaties is volgens Idzinga niet alleen om de verliezen die gemaakt zijn tijdens de coronatijd te compenseren. Met dit initiatief wil hij ook laten zien dat het gemeentebestuur naast de vrijwilligers staat en er ook in moeilijke tijden voor hen is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel