Wethouder: Locaties collectieve woningbouw binnenkort bekend

LELYSTAD • Wo 17 mei 2023 | 10:32 • Woensdag 17 mei 2023 | 10:32

Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Lelystad hoopt binnenkort een aantal plekken aan te wijzen waar ruimte is voor inwoners om als collectief hun bouwplannen te realiseren. Dat zei hij dinsdagavond tegen de raad.

Het gaat om stukken grond waar mensen die zich hebben verenigd in een cpo (collectief particulier opdrachtgeverschap), hun woonideeën kunnen verwezenlijken. Dat kan gaan om een Knarrenhof, om gelijkvloerse woningen voor met name ouderen, maar ook om een gevarieerde mix van huizen.

Er zijn diverse cpo’s in Lelystad die graag aan de slag willen, maar er is geen bouwgrond beschikbaar. Freddy van Arnhem, van cpo ‘Woonanders’, sprak daarom mede namens andere cpo’s de gemeenteraad dinsdag weer toe. In 2021 luidde zij ook al de noodklok. “We komen geen stap verder. We horen steeds, als we gesprekken hebben met het Woonteam van de gemeente, dat er geen grond is die bestemd is voor cpo’s. Ik sta hier namens meerdere cpo’s, goed voor bij elkaar zo’n 500 woningen, voor allerlei doelgroepen. De mensen die daar komen te wonen, laten allemaal woningen achter die bij uitstek geschikt zijn voor jonge gezinnen. Dat is goed voor de doorstroming op de woningmarkt. Help ons!”

De hulp kwam direct van wethouder Van Dijk, want na een korte discussie gaf hij aan binnenkort met locaties te zullen komen.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel