Illegaal café en vuurwapen aangetroffen op bedrijventerrein Markerkant 10

ALMERE • Wo 17 mei 2023 | 18:21 • Woensdag 17 mei 2023 | 18:21

Bij een controle op bedrijventerrein Markerkant 10 in Almere zijn dinsdag een illegaal café en een vuurwapen aangetroffen. Ook werd iemand opgepakt voor bedreiging. Dat meldt de gemeente. Bij de controle waren naast politie en gemeente onder meer ook de douane, de belastingdienst, het UWV en netbeheerder Liander betrokken.

In de bedrijfspanden waren meerdere personen aan het werk die ook een uitkering bleken te ontvangen. Zes panden gebruikten stroom zonder energiecontract en in één pand werd een gevaarlijke stroomaansluiting gevonden.

Bij de controle werden in drie bedrijfspanden slaapplekken gevonden, waarbij er in één pand zelfs tien slaapplekken aanwezig waren. Dat is daar niet toegestaan. Eén gebouw was volgens de gemeente heel smerig en had last van muizen.

Illegale tabak
Verder trof de Douane shisha aan. Dit is een illegaal soort tabak. Ook vond de politie meerdere spullen die voor hennepteelt gebruikt kunnen worden.

In totaal zijn 113 adressen gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd om te bekijken in hoeverre regels voor de brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving werden nageleefd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel