Redders KNRM kunnen geleerde lessen bij windpark meteen in praktijk brengen

URK • Zo 21 mei 2023 | 13:01 • Zondag 21 mei 2023 | 13:01

De KNRM-bemanning uit Urk heeft zaterdag een medische evacuatie uitgevoerd bij het buitendijkse deel van windpark Windplanblauw in het IJsselmeer. Geluk bij een ongeluk was dat deze evacuatie vier dagen eerder nog was geoefend samen met bouwlieden van het nieuwe windpark.

Redders haalden de patiënt met één van de twee Urker reddingboten op en brachten de persoon naar de kade op Urk. Daar stond ambulancepersoneel klaar die de patiënt daarna naar het ziekenhuis heeft gebracht.

Volgens Vattenfall, eigenaar van de nieuwe windturbines, ging het om een medewerker die was gevallen bij werkzaamheden op een van de nieuwe fundaties. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij geen ernstige verwondingen had opgelopen. De medewerker van het windpark is maandag weer aan het werk gegaan, aldus Vattenfall.

Dinsdag 16 mei hield de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij nog een grote oefening op het IJsselmeer ter hoogte van het windpark. Dat deden ze samen met andere hulpdiensten. Ook de bouwlieden die dit jaar tussen Lelystad en de Ketelbrug 24 windturbines in het water plaatsen, waren bij de oefening aangesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel