Zoekactie naar 'vermiste' kitesurfer: 'Bezwaard dat hij werd gezocht'

LELYSTAD • Zo 21 mei 2023 | 18:03 • Zondag 21 mei 2023 | 18:03

Hulpdiensten hebben zondagmiddag bij Lelystad gezocht naar een 'vermiste' kitesurfer. Een automobilist op de Markerwaarddijk zag de surfer zwaaien tussen de haven en de Houtribsluizen en belde 112. De automobilist dacht dat de kitesurfer in problemen was gekomen.

De melding kwam zondag rond 15:30 uur binnen. Een reddingboot van KNRM Lelystad en een SAR-helikopter van de Kustwacht hebben vervolgens een uur gezocht naar de surfer. Eenmaal gevonden bleek er niets aan de hand te zijn. "We worden gealarmeerd door de Kustwacht, dan is het serieus, dus begin je een zoekactie. Uiteindelijk was er vrij weinig aan de hand. De man voelde zich erg bezwaard dat er naar hem gezocht is", aldus KNRM Lelystad.

De surfer is door de reddingboot naar wal gebracht. "Het komt wel eens voor dat mensen situaties verkeerd interpreteren. Wij nemen alle meldingen serieus", aldus de Kustwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel