Overvallers kledingwinkel Batavia Stad haalden kluis leeg

LELYSTAD • Ma 22 mei 2023 | 10:36 • Maandag 22 mei 2023 | 10:36

De politie in Lelystad heeft maandagochtend twee personen aangehouden voor een overval in Batavia Stad. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Lelystad en een 20-jarige man uit Purmerend, meldt de politie. Rond 09:00 uur zouden de twee verdachten de Calvin Klein-winkel aan het Bataviaplein hebben overvallen en de kluis hebben leeggehaald.

Volgens de politie werd rond 9.00 uur op de deur van de personeelsingang van de winkel geklopt. Toen een medewerkster de deur open deed, werd zij omver gelopen door de twee verdachten. De medewerkster werd bedreigd en het duo liep naar de kluis die op dat moment open stond. Uit de kluis werd geld gehaald en in een tas gestopt.

Ondertussen lukte het de medewerkster om te ontsnappen. Ze probeerde het tweetal nog in het pand op te sluiten door de deur dicht te doen en te blokkeren maar het lukte het tweetal om naar buiten te komen. De medewerkster begon om hulp te schreeuwen waarna verschillende personeelsleden van verschillende winkels in actie kwamen. Het tweetal werd door meerdere mensen overmeesterd en vastgehouden tot de politie er was.

De politie had een gedeelte buiten Batavia Stad afgezet met linten. Op beelden is te zien dat er naast een afvalcontainer een achtergelaten patroonhouder heeft gelegen.

In de kledingwinkel doen specialisten van de politie forensisch onderzoek. De twee verdachten zijn afgevoerd met papieren zakken om de handen. Daardoor kunnen eventuele sporen van vuurwapengebruik op de handen veiliggesteld worden.

Tegen de buitenmuur van de Fashion Outlet stond maandagochtend een ladder, het is onduidelijk of deze gebruikt is door de overvallers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel