Grote brand bij bedrijf op industrieterrein Noordersluis

LELYSTAD • Wo 24 mei 2023 | 1:59 • Woensdag 24 mei 2023 | 1:59

In een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein Noordersluis in Lelystad heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De brand woedde in het pand waarin schoonmaakbedrijf Horison en de Brocanteloods zitten. De oorzaak van het vuur is nog onduidelijk. De politie doet daar onderzoek naar.

Een melding over de brand aan de Werfweg kwam woensdagochtend rond 1.30 uur binnen bij de meldkamer. Daarop gingen vijf blusvoertuigen richting Noordersluis. Het vuur woedde in het voorste deel van het bedrijfsverzamelgebouw. Daar lagen kleding en schoonmaakmiddelen. Ook stonden er antiek en brocante. Dit gedeelte van het gebouw is woensdagochtend gesloopt.

De brandweer kon voorkomen dat het andere deel van het gebouw en omliggende panden vlam vatten. Zo werd een loods met boten gered. De boten werden tijdens de brand uit het gebouw gehaald. Het sein brand meester kon rond 5.15 uur worden gegeven. Vervolgens moest nog worden nageblust.

Een NL-Alert werd anderhalf uur na het uitbreken van het vuur verstuurd. Dat gebeurde omdat de wind toen begon te draaien, laat een woordvoerder van de brandweer weten. In het bericht werd een deel van de stad opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Deze inwoners konden last krijgen van de rook. Mogelijk hebben meer Lelystedelingen het bericht ontvangen dan wenselijk was. Dat zou kunnen komen omdat palen in de buurt het signaal hebben opgevangen, verklaart de brandweer.

Koikarpers
De brandweer kwam er tijdens de blussen achter dat er bluswater in een vijver met koikarpers terecht was gekomen. "Gelukkig hebben we die met een tankwagenspuit weten te redden", zegt woordvoerder Geert-Jan Veenstra van de brandweer. "De koikarpers zijn nu in veiligheid gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel