Nieuwe eigenaar wil gebouw op begraafplaats geschikt maken voor uitvaarten

DRONTEN • Wo 24 mei 2023 | 20:16 • Woensdag 24 mei 2023 | 20:16

Noach Uitvaartzorg wil als nieuwe uitbater het huidige gebouw op de begraafplaats in Dronten renoveren en moderniseren. Daarmee moet het centrum in de toekomst ook geschikt zijn voor uitvaarten op de begraafplaats zelf. Nu gebeurt dat vaak op alternatieve locaties.

In de gemeente Dronten is één begraafplaats. Deze ligt aan de Wissel in Dronten zelf. Het gebouw op de begraafplaats werd eerst nog gepacht door DELA, maar deze organisatie draagt alles over aan Noach Uitvaartzorg. De bedoeling is dat dat op 1 juli officieel gemaakt wordt bij de notaris.

Moeite met financiering
Voor de renovatie is zo'n 1 miljoen euro nodig. De nieuwe uitbater heeft volgens het college van B&W aangegeven dat het moeilijk is om de financiering rond te krijgen. Daarom heeft het college besloten dat Noach de eerste jaren nog niet het volledige bedrag voor het erfpacht hoeft te betalen. Dat hoeft pas in 2026 te gebeuren.

Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de renovatie. Het gebouw aan De Wissel heeft nu een vervallen uitstraling. Na de renovatie moet het aanzicht van de begraafplaats er weer netter uitzien. Als dat namelijk niet gebeurd, komt het gebouw in een nog slechtere staat, schrijft B&W.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel