Flexstuderen aan hogeschool Windesheim gaat voorlopig door

ALMERE • Do 25 mei 2023 | 13:22 • Donderdag 25 mei 2023 | 13:22

Het experiment van flexstuderen aan de Hogeschool Windesheim in Almere kan vooralsnog doorgaan. Begin dit jaar was nog niet zeker of het experiment een vervolg zou krijgen, maar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verlengt het flexstuderen met twee jaar. Dat heeft Windesheim de studenten laten weten.

Binnen het experiment kunnen studenten zelf bepalen hoeveel vakken ze volgen en betalen dan per studiepunt. Vijftig van hen begonnen in 2017 met deze manier van studeren in Almere. Het aantal flexstudenten is nu uitgegroeid naar zo’n 600.

Windesheim heeft met de andere deelnemende hogescholen en universiteiten én de studentenvakbonden een brief geschreven aan OCW waarin werd gepleit voor een goede oplossing om flexstuderen in ieder geval nog twee jaar door te laten gaan.

In februari dit jaar liet het ministerie aan de instellingen weten dat een definitieve politieke regeling voorlopig nog niet aan de orde is. Dat zou betekenen dat er in september een einde komt aan het experiment.

Oproep succesvol
De oproep van de hogescholen en studentenvakbonden heeft effect gehad. Windesheim heeft in een brief aan studenten laten weten dat OCW het experiment nog twee jaar door laat gaan voor in ieder geval de huidige studenten.

De hogeschool geeft aan dat er juridisch nog wat haken en ogen zijn en dat een formeel besluit nog op zich laat wachten. Maar dat hoe dan ook de mogelijkheid wordt gecreëerd om flexstuderen door te laten gaan.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel