Mogelijk menselijke botten gevonden bij graafwerkzaamheden

LELYSTAD • Vr 26 mei 2023 | 11:10 • Vrijdag 26 mei 2023 | 11:10

Op het terrein van een bedrijf in Lelystad zijn in de grond botten gevonden. Bij graafwerkzaamheden trof iemand een zeil aan met daarin meerdere botten. Mogelijk gaat het om menselijke resten, maar dat is niet zeker. De politie is al sinds enkele dagen bezig met forensisch onderzoek op de betreffende plek.

Bij het bedrijf aan de Zilverstraat op bedrijventerrein Oostervaart zijn linten gespannen en zijn agenten aanwezig. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog veel onduidelijk is. Waar de botten vandaan komen bijvoorbeeld, of er sporen te vinden zijn rondom de plek en ook om wat voor botten het gaat is nog de vraag: "Er zijn namelijk verschillende dieren die botten hebben die lijken op mensenbotten". Ter plaatse wordt dus onderzoek gedaan en ook worden de botten onderzocht in een laboratorium.

Pallets
De lugubere vondst is gedaan op het terrein van Be Pall, een producent van houten pallets. Woensdag waren daar graafwerkzaamheden. Een medewerker ziet vrijdagochtend dat er nog steeds politie is. "Ze zijn vandaag ook weer aanwezig op de plek, maar wij kunnen ons werk wel gewoon doen. Ik weet verder niets en mag ook niets zeggen".

Zolang het onderzoek loopt, wil de politie geen details kwijt over de vondst. Mogelijk is er na het weekend meer bekend, meldt de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel