Ondernemer naar rechter om ton terug te krijgen van jonge Urker

LELYSTAD • Vr 26 mei 2023 | 11:45 • Vrijdag 26 mei 2023 | 11:45

Een jonge Urker ondernemer moet waarschijnlijk 100.000 euro terugbetalen aan een investeerder uit Leiden. Die vertelde vrijdag in de rechtszaal dat de Urker de ton zou beleggen in een nog op te richten beleggingsfonds. Maar dat is volgens de investeerder nooit gebeurd.

De Leidenaar, zelf ook ondernemer, leerde de Urker kennen via een clubje ondernemers. "Iemand raadde me hem aan. Hij had al een biermerk opgezet en was erg succesvol in het ondernemen, ondanks dat hij nog maar 18 jaar oud was. Hij zou ook heel handig zijn in beleggen, dus ik vertrouwde hem wel met mijn geld."

De investeerder maakte in januari en augustus 2021 50.000 euro naar hem over met de afspraak dat hij op de hoogte zou worden gehouden over de voortgang. Maar dat gebeurde volgens de Leidenaar niet. "Hij zei een keer tegen mij dat hij 13 procent rendement had behaald, maar kwam nooit met een onderbouwing."

Geen gehoor
In mei van dit jaar was de maat vol voor de Leidenaar en eiste hij zijn geld via een mailtje terug. Toen daar geen gevolg aan werd gegeven, legde hij meerdere beslagen ten laste van de Urker. Ook daar werd niks mee gedaan. Daarom zag de investeerder geen andere mogelijkheid dan naar de rechter te stappen.

"Ik wil gewoon mijn geld terug", zei hij tegen de rechter. De Leidenaar denkt dat zijn geld nooit is gebruikt voor beleggingen. "En als ik dan zie dat er een tijd geleden een Ferrari door hem wordt besteld dan denk ik: is dat van mijn geld betaald?" De Urker verscheen vrijdag niet in de rechtszaal. Dat verbaasde de Leidenaar niet. "Hij steekt wel vaker zijn kop in het zand als het moeilijk wordt. Hij zal wel bij zijn duiven zijn, daar is hij blijkbaar ook erg druk mee."

De rechter zei dat hij gezien de afwezigheid van de Urker de vordering waarschijnlijk zal toewijzen. "Uw stukken zijn namelijk op orde en ik heb geen enkel weerwoord om rekening mee te houden." De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel