Boekwinkel AKO in stationshal Almere Centrum gaat sluiten

ALMERE • Vr 26 mei 2023 | 12:52 • Vrijdag 26 mei 2023 | 12:52

De vestiging van boekhandel AKO in het station van Almere Centrum gaat dicht. Het huurcontract loopt eind dit jaar af en de winkel is niet meer rendabel, laat AKO weten. Op stations mogen geen sigaretten meer worden verkocht, en dat zorgt voor teruglopende inkomsten. Het is nog niet bekend welke winkel op de plek komt van de AKO.

De NS maakte in 2020 bekend dat er geen nieuwe huurcontracten worden gesloten met handelaren die sigaretten, shag of sigaren verkopen. Zonder rookwaren is het voor de boekwinkel niet meer winstgevend. In totaal sluiten 13 AKO-winkels in heel Nederland dit jaar de deuren, waaronder in Den Haag en Deventer.

De AKO is al jaren gevestigd in de stationshal. Voor de medewerkers geldt dat ze aan de slag kunnen in andere winkels van moederbedrijf Audax Retail, zoals de Bruna en The Read Shop.

Eerder sloten zes andere AKO-winkels, waaronder die in Lelystad, om dezelfde reden. Nu er nog eens dertien winkels sluiten, houdt AKO vijftien vestigingen over op NS-stations in Nederland.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel