Statiegeldrekken aan prullenbakken voor plastic flesjes en blikjes

LELYSTAD • Vr 26 mei 2023 | 19:31 • Vrijdag 26 mei 2023 | 19:31

Lelystad heeft sinds kort in het centrum meerdere statiegeldrekken opgehangen aan prullenbakken. Die zijn voor lege plastic flesjes en blikjes. Meerdere steden in het land begonnen daar al eerder dit jaar mee.

Initiatiefnemer in de provinciehoofstad is gemeenteraadslid Jarno Volmer van de ChristenUnie. "Het gaat ten eerste om duurzaamheid. Tweede is dat je je statiegeld doneert aan iemand anders, iemand die het kan gebruiken. De eerste acht statiegeldrekken hangen nu in Lelystad en er komen snel mee."

Hufterproof
De stalen statiegeldrekken komen waarschijnlijk ook bij lantaarnpalen als het aan wethouder Sjaak Kruis ligt. "Maar dan moeten we nog kijken of ze net zo hufterproof zijn aan te brengen als bij de prullenbakken." De overheid is druk bezig om zwerfvuil tegen te gaan en stimuleert het hergebruik van materialen. Begin april kwam er 15 eurocent statiegeld op lege blikjes. Halverwege 2021 kregen kleine plastic flesjes statiegeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel