Jongeren schakelen gemeente in voor vinden van nieuwe hangplek

ALMERE • Za 27 mei 2023 | 5:53 • Zaterdag 27 mei 2023 | 5:53

Een groep jongeren uit de Almeerse wijk Noorderplassen heeft een overdekte hangkeet gekregen van de gemeente. In de stad zijn volgens initiatiefnemer Kyle genoeg speeltuinen voor kinderen, maar voor jongeren is er niet veel. Hij was klaar met het hangen in de garage bij de supermarkt, onder een brug of gewoon op straat. De groep besloot om de gemeente in te schakelen.

"In onze wijk is er niks voor jongeren. Als we op straat hingen kregen we altijd vervelende berichtjes op Facebook dat we bijvoorbeeld te veel lawaai maakte met muziek. Nu hebben we ons eigen plekje gekregen", vertelt Kyle. Net buiten de woonwijk heeft de gemeente een hangplek gemaakt.

Muziek draaien en roken
Het glazen hokje is ingericht met houten tafels en stoelen. Het is een stukje lopen van de wijk, maar daar heeft Kyle geen moeite mee. "Hier kunnen we tenminste muziek draaien en roken zonder dat er mensen beginnen te zeuren. Er zitten geen woningen in de buurt."

Wethouder Roelie Bosch vindt het terecht dat de jongeren de gemeente inschakelde. "Deze wijk is afgebouwd in tijden van economische crisis. Er was toen geen geld voor een plek voor jongeren." Volgens Bosch hebben de jongeren zelf meegedacht over de plek en hoe het eruit komt te zien. "We hebben ze een aantal voorbeelden getoond en hier hebben ze voor gekozen."

Mobiele hangplek
Wethouder Roelie Bosch vindt het belangrijk dat de gemeente aandacht heeft voor deze jongeren. "Dit is ook echt een oproep aan iedereen die wat mist in hun wijk. We willen juist jongeren betrekken bij het beleid en het uitvoeren ervan."

Dit verhaal is gemaakt door Roosanne Middelhuis. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel