Locatie tiny houses in Biddinghuizen officieel geopend

BIDDINGHUIZEN • Za 27 mei 2023 | 18:30 • Zaterdag 27 mei 2023 | 18:30

Op de Kleine Wierse in Biddinghuizen is zaterdag het tiny houses dorpje officieel geopend. In totaal is er ruimte voor tien woningen waarvan er inmiddels zeven klaar zijn. Bezoekers mochten door het dorpje zwerven en binnen kijken bij de bewoners.

Duco van Dijk is bewoner van het eerste uur en is trots op wat er in anderhalf jaar is bereikt. "Er is een hoop werk verzet. Het was gewoon een kaal veld. Er stond helemaal niets en nu staan er tien huisjes", vertelt van Dijk. "We zijn allemaal zelfvoorzienend en we hebben goed contact, dus ik zou zeggen dat het idee zeker gelukt is."

De opening werd verricht door Burgemeester Jean Paul Gebben die het een mooi concept vindt.

"Ik heb een groot appartement en ik zit altijd op de dezelfde plek op de bank, ik slaap op dezelfde plek en ik zit op dezelfde plek aan tafel. Ik vraag me wel eens af, wat moet ik met al die vierkante meters", legt de burgemeester uit. "En als ik dan de compleetheid op een kleine oppervlakte zie, dan wil ik het graag van binnen zien."

Bewoner Ivonne Schrikkema is helemaal op haar plek in haar tiny house. "Ja perfect, ik voel me heerlijk hier. Als ik 's morgens de deur open doe dat denk ik wauw dat ik ik hier mag wonen en dat ik die stap gezet heb."

De tiny houses in Biddinghuizen mogen blijven staan tot 1 januari 2027.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel