Veiligheidsregio waarschuwt voor toenemende kans op natuurbrand

FLEVOLAND • Do 1 juni 2023 | 13:44 • Donderdag 1 juni 2023 | 13:44

De veiligheidsregio Flevoland waarschuwt dat de kans op een natuurbrand toeneemt vanwege de aanhoudende droogte. Daarom is fase 2 (extra alert) ingesteld.

'In droge periodes en bij harde wind neemt de kans op een natuurbrand toe', vertelt Valentijn Honing van de brandweer in Flevoland. 'Het is daarom ook niet extreem vroeg voor fase 2. Het heeft niet per se met hitte te maken, maar ook vooral met droogte in combinatie met wind.'

De brandweer maakt gebruik van verschillende meetstations om te bepalen wanneer fase 2 ingesteld moet worden. 'Er zijn maar twee fases. Fase 1 is het bijna altijd en fase 2 gaat in zodra het risico toeneemt. Ondanks dat we een erg nat voorseizoen hebben gehad, is het nu al langere tijd te droog', aldus Honing.

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten moeten daarom extra opletten. Het verzoek aan Flevolanders is om de komende tijd ook extra oplettend te zijn om een natuurbrand te voorkomen en te beperken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel