Afsluiting A6 zorgt hele weekend voor lange files N50, volgende week opnieuw werkzaamheden

ENS • Zo 4 juni 2023 | 13:41 • Zondag 4 juni 2023 | 13:41

De afsluiting van de A6 tussen Urk en Lelystad-Noord heeft het hele weekend voor lange files op de N50 richting Zwolle gezorgd. Zaterdag liep de vertraging op de belangrijkste omleiding zelfs op tot meer dan anderhalf uur. Ook zondag stond de weg tussen Ens en Kampen het grootste deel van de dag vast.

Vanwege de drukte op de weg, hield Rijkswaterstaat de Ramspolbrug over het Ramsdiep tijdelijk dicht. De A6 richting Lelystad was tot maandagochtend 5.00 uur afgesloten om de weg opnieuw te asfalteren en strepen aan te leggen. Het volledige weggedeelte tussen afrit Urk/Nagele en de oprit Lelystad-Noord richting het zuiden was daardoor niet bereikbaar met de auto. De parallelweg over de brug was ook dicht.

De N50 richting Zwolle was een van de weinige omrijdmogelijkheden en daardoor overvol. Ook andere routes, zoals de N331 richting Vollenhove, stonden af en toe vast.

Volgend weekend is de A6 aan de andere kant afgesloten (tussen Lelystad-Noord en Urk richting het noorden). Het is dan niet mogelijk om vanaf Lelystad via de snelweg richting de Noordoostpolder te rijden. Ook dan wordt er weer veel verkeer verwacht op de N50.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel