Politie en EOD urenlang in touw voor mogelijk explosief

MARKNESSE • Ma 5 juni 2023 | 21:59 • Maandag 5 juni 2023 | 21:59

Op een stuk land aan de Kleiweg tussen Emmeloord en Marknesse is maandagavond urenlang onderzoek gedaan naar een klein explosief. Naast de politie, rukten de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uit. Uit voorzorg werd er een ambulance opgeroepen. Die bleek niet nodig. De politie heeft een man aangehouden.

Rond vijf uur kreeg de politie een melding dat er op een bootje in de Zwolse Vaart een explosief lag. Bij aankomst zagen agenten een voorwerp dat ze niet vertrouwden, waarna ze een explosievenverkenner van de politie inschakelden. Die deed een eerste verkenning en vroeg om assistentie van de EOD.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het voorwerp tot ontploffing gebracht. Volgens de politie was het mogelijk een klein explosief. Rond 21.00 uur vertrokken alle hulpverleners weer. De politie kan nog niet zeggen waarom de man is aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel