Rondweg Lelystad ruim 8,5 miljoen duurder

LELYSTAD • Di 6 juni 2023 | 11:13 • Dinsdag 6 juni 2023 | 11:13

De nieuw geplande rondweg in Lelystad wordt ruim 8,5 miljoen euro duurder. Dat heeft te maken met investeringen die nodig zijn voor een nieuwe wijk aan de zuidkant van Lelystad.

Om die wijk goed bereikbaar te maken, moeten er vanaf de rondweg twee nieuwe bruggen komen. Ook is er een extra turborotonde nodig en moet een nieuwe fietsbrug breder worden, zodat er ook voetgangers overheen kunnen. De gemeente gaat overleggen met het Rijk en het Rijksvastgoedbedrijf wie er voor 8,5 miljoen euro extra kosten moet opdraaien. In totaal gaat de rondweg zo'n 47,5 miljoen euro kosten.

Brug voldoet niet meer aan normen
Uit een verkenning blijkt ook nog dat de bestaande verkeersbrug over de Lage Dwarsvaart niet meer voldoet aan de huidige bouwnormen. Daar is zelfs per direct een beperking ingesteld. Zware voertuigen mogen er niet meer overheen. De verkeersbrug moet in zijn geheel en op zo kort mogelijke termijn worden vervangen. De gemeente Lelystad draait op voor de kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel