Celstraffen voor afpersingspoging bij autobedrijf

ALMERE • Di 6 juni 2023 | 20:54 • Dinsdag 6 juni 2023 | 20:54

Voor een poging tot afpersing zijn twee Almeerders veroordeeld tot celstraffen van negen en zes maanden.

Met een vuurwapen en dreigementen probeerde het tweetal vorig jaar augustus geld te krijgen van de eigenaar van een Almeers autobedrijf. Eén van hen zou dat geld nog van hem tegoed hebben. De mannen hadden eerder allebei voor het autobedrijf gewerkt.

Tijdens de rechtszaak twee weken terug probeerden beide mannen elkaar de schuld in de schoenen te schuiven. Een van hen vertelde dat hij slechts chauffeur was en pas doorhad dat er sprake was van een conflict toen hij in de showroom een wapen in zijn handen gedrukt kreeg. De andere Almeerder zei juist dat hij het wapen kreeg en direct doorhad dat het om een speelgoedwapen ging. Ook zou zijn vriend wel degelijk hebben geweten wat ze gingen doen bij het autobedrijf.

De rechtbank oordeelde in het vonnis dat de twee weliswaar bedreigend en intimiderend zijn geweest, maar dat zij ook vrij snel weer, zonder geld en uit eigen beweging, zijn vertrokken. De straffen vielen dan ook lager uit dan de anderhalf en een jaar cel die de officier van justitie twee weken geleden had geëist.

Beide mannen hoeven met dit vonnis niet terug naar de gevangenis, ze zaten hun straf al uit in voorarrest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel