Minibos tot de grond afgebrand, initiatiefnemer is er kapot van

ALMERE • Wo 7 juni 2023 | 6:42 • Woensdag 7 juni 2023 | 6:42

Initiatiefnemer Mario Kramer is er kapot van. Afgelopen weekend is 'zijn' Tiny Forest in het Almeerse Vliegerpark helemaal afgebrand. Het minibos van enkele tientallen vierkante meters ligt in het Vliegpark en is er om de biodiversiteit te bevorderen en warmte op te nemen. Samen met een twintigtal andere vrijwilligers beheert Kramer het Tiny Forest. "We hebben er niet over nagedacht dat dat vandaalgevoelig zou zijn", vertelt hij verslagen, terwijl hij met z'n schoenen in het as om zich heen kijkt.

Kramer heeft namelijk wel een vermoeden hoe de brand heeft kunnen ontstaan: "Jongelui die zich vervelen lopen hier 's nachts wel vaker door het bos. Zo tussen een uur of 22.00 en 01.00. Dan vernielen ze wel een boompje ofzo, maar dat valt nog wel mee. Dit is wel een ernstigere zaak." Dat het gaat om een natuurlijk ontstane bosbrand, vindt hij onwaarschijnlijk. De brandweer kon volgens Kramer niet helpen. "Die zeiden: het gaat vanzelf uit, en die hadden belangrijkere dingen te doen."

"Ik vind het ruk, hoor. Ik vind het heel triest", zegt hij, al lopend tussen de verkoolde kiemplantjes. "Ik was ook echt boos, maar dat is alweer gezakt." Tegen de jongeren die graag in het Vliegerpark komen, heeft hij wel wat te zeggen: "Jongelui, kom even met me praten, dan gaan we kijken hoe we het bos zo kunnen maken dat jullie je niet vervelen en een leuke tijd hebben in het park. Jullie zijn van harte welkom", zegt hij. "Maar niet zo."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel