Mogelijke huldiging Almere City FC maandag om 17.00 uur

ALMERE • Do 8 juni 2023 | 6:05 • Donderdag 8 juni 2023 | 6:05

Als Almere City FC zondag promoveert naar de Eredevisie, dan worden de spelers en trainers maandag vanaf 17.00 uur gehuldigd. Omroep Flevoland zendt die huldiging dan live uit.

Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere is verantwoordelijk voor het feestprogramma, waarin onder anderen burgemeester Hein van der Loo de spelers zal toespreken. De huldiging zelf duurt ongeveer een uur, daarna zal er nog muziek zijn in het centrum.

De gemeente doet geen schatting van het aantal mensen dat naar de Esplanade komt, maar geeft aan dat er voldoende ruimte is voor duizenden supporters. Mocht het warm zijn, dan wordt gezorgd voor extra waterpunten. Naast water is er fris, bier en wijn te krijgen op de Esplanade.

Zondagavond wordt duidelijk of Almere City gaat promoveren, na de allesbeslissende return in Emmen. Daar zal de club alles op alles moeten zetten om een zwaarbevochten 2-0 voorsprong vast te houden tegen de eredivisionist. Als City deze voorsprong weet te behouden, dan promoveert City naar de Eredivisie

Supporter van het eerste uur
Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere is één van de drijvende krachten achter de organisatie. Hij is ook Almere City FC-supporter van het eerste uur. En als het aan hem ligt wordt het een mooi Almeers feestje.

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. In al die jaren dat ik meeloop en dat wij betaald voetbal spelen zijn er nog nooit, maar dan ook nooit problemen geweest met onze supporters. Die zijn trots op Ally en Almere City FC."

Ort ziet het liefst een ongedwongen groot feest waarbij een paar duizend man aanwezig kunnen zijn op de Esplanade: "Met de invulling van de details is iedereen nog druk bezig. Maar mocht het allemaal lukken, dan zijn we er klaar voor."

Zanger lijflied City al geboekt
"De spelers zullen één voor één gehuldigd worden en natuurlijk mag René Schuurmans niet ontbreken. Hij zal het lijflied van het Almere City FC publiek ten gehore brengen (Laat de zon in je hart, red.). Die heb ik al geboekt."

De ondernemer uit Almere Stad is al sinds de start van het betaald voetbal bij de club betrokken. In zijn paviljoen hangen dan ook alle shirtjes van Almere City FC, dat eerst door het leven ging als FC Omniworld, aan de muur. Shirtjes van Vincent Jansen, Damon Mirani, Tim Receveur en Lance Duijvestijn om er maar een paar te noemen.

"De club en stad hadden vroeger niet veel met elkaar, maar dat is de laatste jaren en vooral de tweede helft van de competitie compleet omgeslagen. Daar ben ik blij om en begrijp het ook. De Almeerder is zich nog aan het vormen, we hebben geen historie van tientallen jaren of meer zoals andere clubs. Maar zelfs hier op het terras zitten ze nu met een City-shirt", zegt Ort.

'Alles op alles zetten'
Over de kans op promotie is Ort duidelijk: "Ik heb alle nacompetities meegemaakt, alle periodetitels zien winnen en ook dit jaar heb ik het team van Pastoor op de voet gevolgd. Ik heb er vertrouwen in. Ik schat onze kansen in op tachtig procent. "Natuurlijk zal er spanning zijn, maar Almere City FC heeft niets te verliezen. Een supersterk team, een zeer ruime bank en iedereen is bereid om voor elkaar tot het gaatje te gaan. Dat heb je de afgelopen wedstrijden gezien."

Toch blijft hij realistisch en met beide benen op de grond: "Niemand rekent zich nog rijk. Het eerste deel van het tweeluik is voorbij. Dat deel van de voorstelling was fantastisch en nu alles op alles zetten in de laatste negentig minuten. Ik hoop dat ze Almere trots maken!"

Dit verhaal is geschreven in samenwerking met de redactie van 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel