Waterschap verhoogt waterpeil in Flevoland met 10 centimeter

FLEVOLAND • Do 8 juni 2023 | 12:46 • Donderdag 8 juni 2023 | 12:46

Het Waterschap Zuiderzeeland verhoogt het waterpeil van de Flevolandse wateren met 10 centimeter. Dit doet het waterschap in verband met de hogere temperaturen komend weekend.

Door de verhoging van het waterpeil kunnen boeren, sportclubs en natuurterreinbeheerders het water zoals gewoonlijk blijven gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld water nodig voor het verbouwen van gewassen.

Er is volgens Michel Sollie van het waterschap nu nog geen sprake van een tekort aan water. Het Waterschap Zuiderzeeland houdt de ontwikkelingen rond de warmte en de droogte in de gaten, zegt Sollie. Hij benadrukt dat Flevoland uniek is dat er zo met het waterpeil omgesprongen kan worden.

Eerder verhoogde het waterschap het waterpeil al in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland, nu gebeurt dat ook in Noordoostpolder. Het meeste water wordt aan de oostkant van Noordoostpolder binnengelaten. Het oostelijke deel ligt hoger dan de rest van de gemeente waardoor er minder water natuurlijk uit de grond naar boven komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel