Hier kun je komend weekend zwemmen in natuurwater

FLEVOLAND • Vr 9 juni 2023 | 13:03 • Vrijdag 9 juni 2023 | 13:03

Dit weekend wordt het zomers warm in de provincie. Zondag kan het kwik zelfs de 30 graden aantikken. Een verkoelende duik is dus zeker niet verkeerd. In dit overzicht zie je waar het waterkwaliteit goed is en waar je beter niet kunt zwemmen. Wel waarschuwt de Nationale Raad Zwemveiligheid om voorzichtig te zijn als je het water in of op gaat.

Uit recente cijfers van Zwemwater.nl blijkt dat bijna elk van de aangegeven zwemwaterplekken in Flevoland van goede kwaliteit is. Bij Beachstrand Eemhof is het niet aan te raden om een duik te nemen.

Niet zwemmen bij Bataviastrand vanwege veiligheid
Ook bij het Bataviastrand in Lelystad wordt sterk afgeraden om te gaan zwemmen. Niet vanwege de waterkwaliteit, maar vanwege de veiligheid. Wanneer een zwemmer in aanraking komt met een watersporter kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom geldt er een negatief zwemadvies voor dit watersportstrand, aldus de provincie. Deze vraagt aan bezoekers om rekening te houden met watersporters die ruimte nodig hebben om hun uitrusting klaar te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel