Snelle veerdienst naar Marker Wadden vaart voorlopig niet

LELYSTAD • Do 15 juni 2023 | 18:53 • Donderdag 15 juni 2023 | 18:53

Wie met de veerboot naar de Marker Wadden wil varen is de komende tijd weer aangewezen op langzame schepen. De snelle verbinding naar de eilandengroep in het Markermeer kan voorlopig niet gebruikt worden. De boot die hiervoor ingezet werd heeft namelijk schade opgelopen.

Natuurmonumenten sloot vorig jaar een overeenkomst met het bedrijf Blue Amigo om een snelle veerdienst naar de Marker Wadden op te zetten. Toeristen waren met het schip van Blue Amigo binnen 30 minuten aan de overkant.

Een woordvoerder van Natuurmonumenten geeft aan dat de veerdienst er al enige tijd uit ligt wegens een technisch defect. Hoe lang het duurt voordat dit is opgelost, is nog niet duidelijk.

In de tussentijd zet Natuurmonumenten andere schepen in voor de overtocht, zoals de Abel Tasman. Dat schip werd in het verleden ook al gebruikt. De wijziging houdt wel in dat er voorlopig minder afvaarten per dag plaatsvinden. Vanuit Lelystad vertrekt er een boot om 09:30 en 13:00 uur en de terugreis vindt plaats om 14:00 en 17:00 uur. De vaart duurt ongeveer drie kwartier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel