Techniekbedrijf uit Nagele krijgt 'Flevopenning Toponderneming'

BIDDINGHUIZEN • Za 17 juni 2023 | 14:18 • Zaterdag 17 juni 2023 | 14:18

De Flevopenning voor de toponderneming van het jaar in Flevoland is gisteravond naar Andela Techniek & Innovatie uit Nagele gegaan. De Flevopenning Participatieprijs ging naar Classic Mike, het bedrijf uit Zeewolde dat vorig jaar nog werd verkozen tot toponderneming van het jaar.

Andela is een familiebedrijf dat een robot voor het verwijderen van onkruid heeft ontwikkeld voor biologische bedrijven. Het bedrijf werd door de jury geroemd voor de technische kennis en 'een goede neus' voor ontwikkelingen in de markt. Een eerder ontwikkelde wiedkar, die gevoed wordt door zonnepanelen, wordt al wereldwijd verkocht.

Sociale ondernemer
Classic Mike is het bedrijf van Mike Kastrop. Hij restaureert klassieke auto's en dat doet hij met jongeren die begeleiding nodig hebben in het dagelijks leven. Volgens de jury van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland is Kastrop een sociaal ondernemer met een maatschappelijke missie en is hij daarmee een voorbeeld voor andere werkgevers. Kastrop kon de prijs overigens zelf niet in ontvangst nemen omdat hij met één van zijn klassieke auto's voor een race in Italië was.

De uitreiking van de Flevopenningen is een initiatief van de provincie en het bedrijfsleven. De prijzen werden gisteravond voor zo'n vijfhonderd gasten uitgereikt op het festivalterrein van Defqon.1 in Biddinghuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel