"Aanplant 1200 hectare bomen in Flevoland schiet nog niet op"

FLEVOLAND • Zo 18 juni 2023 | 20:46 • Zondag 18 juni 2023 | 20:46

GroenLinks en de Partij voor de Dieren in de provincie zijn er niet gerust op dat er over zeven jaar daadwerkelijk 1200 hectare bomen is aangeplant in Flevoland. Dit aantal is twee jaar geleden wel afgesproken in de zogenoemde bossenstrategie. "Toe nu toe is er pas 70 hectare extra neergezet. En er zijn nog weinig concrete plannen waar de rest moet komen", vertelt Corina Straatsma van GroenLinks.

Omdat het niet op lijkt te schieten, vroegen GroenLinks en de Partij voor de Dieren om opheldering bij de provincie. Maar die zegt dat het plan op schema ligt en dat er geen achterstand is.
"Ik begrijp dat antwoord eigenlijk niet zo goed", zegt Straatsma. "Er is geen achterstand. Maar ondertussen is onduidelijk waar er precies iets gaat gebeuren. Er zijn wel veel plannen voor bijvoorbeeld bomenrijen langs wegen, maar ik vraag mij af of dat genoeg is. Hoe breed worden die rijen bijvoorbeeld? Verder is er veel druk op de grond in Flevoland. Je moet slimme plannen maken. We willen graag horen hoe de provincie het precies gaat aanpakken", stelt Straatsma.

In 2030 moet er dus 1200 hectare bos geplant zijn en in 2050 zelfs 1700 hectare. De bomen worden neergezet, omdat ze onder meer CO2 uit de lucht halen en daarmee helpen om de klimaatverandering tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel