Hulp van provincie voor dorpshuizen bij verduurzaming

BIDDINGHUIZEN • Ma 19 juni 2023 | 6:08 • Maandag 19 juni 2023 | 6:08

Dorpshuizen, verenigingsgebouwen en kleine zorg-, cultuur- en welzijnsorganisaties kunnen hulp van de provincie krijgen als ze willen verduurzamen. Ambtenaren komen dan bijvoorbeeld kijken op welke manier er energie kan worden bespaard. Ze helpen ook bij het maken van een plan van aanpak, bij het aanvragen van geld en ze zoeken mee naar een aannemer. Er zijn al zo'n 250 energiescans gedaan en de provincie heeft geld op de plank liggen om er nog 750 te doen.

Zorginstelling Oranjeborg in Biddinghuizen kreeg ook zo'n provinciale scan. Jamie Tanahatoe is hier de locatiemanager en zij was er blij mee, want er kwamen nuttige adviezen uit. "Door de scan kwam aan het licht dat ons warmte-terugwin-systeem niet goed functioneerde. Onze gebouwen zijn van begin jaren negentig. We moeten de apparatuur dus gaan vervangen. Daar is die hulp van de provincie handig voor."

Het door de provincie opgestelde duurzaamheidplan vertelt ook wat de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijden zijn van de gekozen maatregelen en wanneer deze het beste uitgevoerd kunnen worden. Inschrijven voor zo'n plan kan via www.flevoland.nl/ontzorgingsprogramma Het ontzorgingsprogramma van de provincie loopt in elk geval nog twee jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel