Regionale omroepen houden Regio Songfestival: dit is de Flevolandse inzending

DRONTEN • Ma 19 juni 2023 | 12:20 • Maandag 19 juni 2023 | 12:20

Hij is nu nog onbekend, maar niet meer voor lang: Abtin Salem (19) uit Dronten vertegenwoordigt namelijk Flevoland tijdens de eerste editie van het Regio Songfestival. Dit evenement wordt georganiseerd door alle regionale omroepen en zal qua vorm lijken op het Eurovisie Songfestival. Elke omroep vaardigt iemand af en de artiest met de meeste stemmen wint.

Singer-songwriter Abtin kan nog steeds niet helemaal geloven dat echt hij namens Flevoland mee mag doen. "Ik dacht eerst dat het een grote grap was, maar al snel kwam ik erachter dat het serieus was. En dat dit groot is."

Vijf liedjes schrijven
Deze eerste editie van het Regio Songfestival vindt zaterdag 4 november plaats in de Stadsschouwburg van Utrecht. Voor Salem is het fijn dat het nog even duurt, want hij moet voor die tijd nog vijf liedjes schrijven. Een jury bepaalt komend najaar met welk liedje hij Flevoland gaat vertegenwoordigen.

"Ik zal twee 'verdrietige' liedjes schrijven. Daar ben ik gewoon het beste in. Niet dat ik zo verdrietig ben, maar dat gevoel kan ik goed beschrijven." Verder komen er twee vrolijke nummers, waar je ook op kunt dansen en nog één nummer wat daar tussenin zit. "Een nummer dat gewoon lekker is."

Abtin Salem tijdens het Open Podium van Omroep Flevoland - 25 april 2023

Inspiratie
Salem heeft al één nummer af, maar zoekt voor de andere nummers nog wel inspiratie. Hij zoekt daarom verhalen van mensen die iets meegemaakt hebben. "Het lijkt mij heel tof om verhalen te verzamelen, zodat het publiek ook iets in te brengen heeft. Het kan overal over gaan. Bijvoorbeeld over het verliezen van iemand of juist iets goeds dat je behaald hebt." Mensen met een verhaal kunnen hem benaderen via Instagram of TikTok.

Studio in de schuur
Tot het zover is, zal Salem veel te vinden zijn in de Jumbo waar hij werkt. Op andere momenten zit hij in de studio in de schuur van zijn ouders om muziek te maken. Grote kans dat hij dan ook aan het eten is want daar is hij gek op. "Ik hou echt donders veel van eten. Overal waar ik ben moet ik eten. Het maakt niet zo veel uit wat. Zelfs als ik liedjes aan het schrijven ben."

De droom
Salem droomt ervan om door te breken als artiest, iets dat zijn Iranese opa ook mooi zou vinden. Die leerde hem gitaarspelen. "Ik zou heel graag van muziek mijn werk maken. Maar het belangrijkste is dat mensen mijn muziek kunnen horen en daar hun verhaal in kunnen herkennen. Mensen blij maken en mensen geruststellen, dat is het enige dat ik echt wil doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel