Explosief gevonden bij juwelierszaak na plofkraak, verdachte aangehouden

ALMERE • Do 22 juni 2023 | 6:46 • Donderdag 22 juni 2023 | 6:46

Twee onbekende mannen hebben donderdagochtend een plofkraak gepleegd op een juwelierszaak aan de Olstgracht in Almere Stad. Tijdens het onderzoek van de politie werd nog een explosief bij de winkel gevonden. Daarop werd de omgeving afgezet en is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gevraagd om de bom weg te halen. In de regio Amsterdam is een verdachte aangehouden.

Meerdere bewoners schrokken rond 04:45 uur wakker van een harde knal. Getuigen zagen kort daarna twee mannen vluchten in een witte auto. "Het was echt een hele luide knal. Ik schrok gelijk wakker want het huis was aan het trillen. Dus dit was echt geen vuurwerk, want die knallen ken ik wel", zegt een omwonende.

Verder zijn er op een brug naast de winkel sporen van bloed aangetroffen. De politie vermoedt dat het bloed van één van de verdachten is.

De juwelier was in 2019 nog slachtoffer van diefstal. De eigenaar geeft aan dat er weinig tot niets is meegenomen want het goud zou in een kluis liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel