Leefbaar: 'Waarom moeten sportclubs opdraaien voor kosten vandalisme?'

ALMERE • Ma 26 juni 2023 | 18:56 • Maandag 26 juni 2023 | 18:56

Hoe moet de gemeente Almere omgaan met vandalisme op en rond de sportvelden? En waarom moeten sportclubs opdraaien voor de kosten? Die vragen stelt Leefbaar Almere aan de Almeerse politiek.

De fractie heeft onlangs vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over vernielingen bij voetbalclub FC Almere in Almere Haven. Daar zijn doelen kapot gemaakt. Volgens raadslid Jordy Hulzebos wordt er 's avonds ook gebarbecued op het veld en worden er 's nachts drugs gebruikt.

De voetbalclub draait op voor de reparatiekosten en de opruimwerkzaamheden, daarom wordt de contributie verhoogd en draaien de leden van de club uiteindelijk op voor de kosten. "Dat is gewoon geen werkbare situatie", zegt Hulzebos. "Er moeten duidelijke regels komen over wie er wanneer op die velden mag zijn. Want als je daar op een zomerse avond gaat voetballen is dat geen probleem, maar mensen hebben daar 's nachts niks te zoeken."

Volgens Hulzebos werkt een vergelijkbare aanpak in het Gooi. Hij wil dat er een breder debat gevoerd wordt over vandalisme bij alle gemeentelijke sportvelden. Die discussie wordt waarschijnlijk pas na de zomer gevoerd. Tot die tijd hoopt Hulzebos dat andere gevallen van vandalisme op sportvelden gemeld worden. "Zodat we op een feitelijke manier tot goed, nieuw beleid kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel