Tonnen aan afval na Defqon.1, opruimen duurt anderhalve week

BIDDINGHUIZEN • Di 27 juni 2023 | 6:09 • Dinsdag 27 juni 2023 | 6:09

Tonnen aan afval wordt er na afloop van het dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen opgeruimd. In meer dan een week tijd worden alle plastic bekers, tenten, energiedrankjes, koelboxen en stoeltjes opgeruimd. ''Er komt heel wat werk bij kijken", zegt projectleider Cliff Wiertz van Collect & Clean, het bedrijf dat afval opruimt op festivals.

Op maandagmiddag zijn alle bezoekers vertrokken uit Biddinghuizen. Het enige dat nog doet denken aan de stampende beats zijn de grote decors, maar vooral de blikken pasta, bierblikjes, zakken chips en andere soorten afval.

Drugs worden niet gevonden zegt Wiertz, maar wel andere bijzondere voorwerpen. "Gek genoeg soms seksspeeltjes. Dan ga je naar een evenement, dan heb je dat toch niet nodig denk ik.''

Wat gebeurt er met al het afval?
Het afval gaat volgens Wiertz naar erkende verwerkers. "Zo gaan de ingezamelde bekers naar plastic verwerkers, zodat daar nieuw granulaat van gemaakt kan worden. Uiteindelijk kan daar een nieuwe beker van gemaakt worden."

Tot volgende week woensdag 5 juli is de schoonmaakploeg van Defqon.1 bezig om alles op te ruimen. Dat begint al tijdens het festival. "Gedurende het festival, maar ook in de nachten zijn we al bezig om troep op te ruimen. En we gaan door tot alles, echt alles opgeruimd is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel