Van rijstrook wisselen op Ketelbrug richting Emmeloord niet meer toegestaan

DRONTEN • Di 27 juni 2023 | 12:26 • Dinsdag 27 juni 2023 | 12:26

Van rijstrook wisselen op de Ketelbrug richting Emmeloord is niet meer toegestaan. Rijkswaterstaat heeft een doorgetrokken streep aangebracht in verband met de veiligheid. Vooral nadat de brug open is geweest en automobilisten optrekken ontstaan er gevaarlijke situaties, zegt Rijkswaterstaat.

De situaties werden geconstateerd door de brugbedienaars. Zij zagen dat als het verkeer weer ging rijden er veel auto's van de rechterrijstrook naar de linker gingen.

Volgens Rijkswaterstaat leidt dat tot onveilige situaties, omdat het verkeer op de linkerrijstrook sneller op gang komt en de invoegende auto's langzamer rijden. In de nieuwe situatie komt het verkeer eerst op snelheid voor er wisselingen van rijstrook plaats kunnen vinden.

Mogelijk ook richting Lelystad
Rijkswaterstaat spreekt van een proef. De organisatie kijkt of deze maatregel het gewenste effect heeft. Als dat niet zo is, wordt de doorgetrokken streep weer verwijderd of worden er extra maatregelen getroffen. Mocht de maatregel wel goed werken dan wordt de situatie mogelijk ook in de zuidelijke richting aangepast en wordt ook daar een doorgetrokken streep getrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel