Vier Walibi-attracties gaan doordeweeks dicht vanwege overlastgevende scholieren

BIDDINGHUIZEN • Wo 28 juni 2023 | 20:03 • Woensdag 28 juni 2023 | 20:03

Het reuzenrad, de oldtimerbaan, treinbaan en theekopjesmolen in Walibi Holland in Biddinghuizen zijn doordeweeks gesloten tijdens schoolreisjes. Dat gebeurt om overlast door scholieren te voorkomen. Kinderen en tieners halen anders namelijk kattenkwaad uit in de vier familieattracties, zegt het pretpark.

Walibi ontvangt in aanloop naar de zomervakantie veel kinderen vanwege de jaarlijkse schoolreisjes. De scholieren maken vooral gebruik van de achtbanen, zegt woordvoerder Marco Wensveen. Gezinnen bezoeken het pretpark volgens hem doordeweeks nauwelijks. Daarom hebben families ook geen last van de maatregel, zegt Wensveen. Hij geeft aan dat er ook geen klachten binnengekomen zijn over het gesloten rad, de gesloten banen en theekopjesmolen.

De maatregel is niet nieuw. Het pretpark nam al eerder de beslissing om de vier attracties doordeweeks te sluiten. Walibi heeft dat nooit actief gecommuniceerd omdat er van maandag tot vrijdag geen vraag is naar de vier attracties, zegt Wensveen. Daarom zal de bezoeker volgens hem de sluiting van de attracties ook niet in de portemonnee voelen. Walibi baseert de toegangsprijs op de verwachte drukte. Bij veel schoolklassen in het park ligt de prijs hoger, is het rustig dan is een kaartje goedkoper. Deze werkwijze is bedoeld om de bezoekersstromen te spreiden, aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel