Kunstroute in Natuurpark met kunst die 'op het randje' is

LELYSTAD • Zo 2 juli 2023 | 18:44 • Zondag 2 juli 2023 | 18:44

In Natuurpark Lelystad is de negentiende editie van de kunstroute van start gegaan.
De kunstroute is een jaarlijks gratis evenement waar bezoekers van het Lelystadse park een route kunnen lopen langs kunstwerken van Flevolandse bodem.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema; 'op het randje'. Volgens organisator Hein Walter van Kunstenaars Vereniging Flevoland past het thema bij deze tijd. "Dan kunnen kunstenaars letterlijk iets maken voor op de grens van land en water. Maar het thema past denk ik ook in de wereld waarin we nu leven."

De opening werd door enkele tientallen liefhebbers gevolgd. Zij werden meegenomen langs de kunstwerken op de route. Eén van werken is gemaakt door Mira Ticheler. Een wijzerplaat van schelpen met daarop oude smartphones en tablets. Het is een teken van onze tijd, zegt Ticheler. Het werk heet 'Afgeschermd'. "Door het beeldschermgebruik ben je eigenlijk afgeschermd van het leven". Ze hoopt dat het werk mensen aanzet tot denken over het eigen handelen.

Workshops
Naast de gratis route worden er bij deze editie van de kunstroute ook gratis workshops gehouden. Vanaf 9 juli kunnen bezoekers vier zondagen op rij met kunstenaars aan de slag om samen kunstwerken te maken. En er is meer, zegt Hein Walter. "We hebben ook een schrijfwedstrijd voor de jeugd uitgezet. Op 6 augustus presenteren we een bundeltje met de teksten."

De kunstwerken in Natuurpark Lelystad zijn tot 1 november te bewonderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel