Initiatief voor nieuwe middelbare school als alternatief voor Porteum

LELYSTAD • Ma 3 juli 2023 | 13:14 • Maandag 3 juli 2023 | 13:14

Er moet een nieuwe school voor mavo, havo en vwo in Lelystad komen. Een groep Lelystedelingen heeft het initiatief genomen voor het Majoor Bosshardt Lyceum en wil de nadruk leggen op kleinschalige klassen. Nu nog zijn de meeste middelbare schoolleerlingen in Lelystad aangewezen op Porteum. Die school is het resultaat van de fusie van SGL, Arcus en De Rietlanden.

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat Lelystedelingen meer opties hebben om in hun eigen stad naar school te gaan. "Op dit moment zijn er rond de 3.000 kinderen die in schooljaar 2025/2026 naar de middelbare school zullen gaan", vertelt initiatiefnemer Sandra Nobel. "We willen hen meer keuze geven voor een school."

700 steunbetuigingen nodig
Om de school te kunnen realiseren zijn er eerst voldoende steunbetuigingen nodig. Via de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kunnen ouders een steunbetuiging ondertekenen. Voorwaarde is dat hun kinderen vanaf 1 november dit jaar 10, 11 of 12 jaar zijn. "We zijn nu met man en macht ons plan onder de aandacht aan het brengen", vertelt Nobel. "Via scholen, verenigingen en ons eigen netwerk proberen we genoeg ondertekeningen te krijgen. In totaal hebben we er 700 nodig."

De initiatiefnemers hebben tot oktober om genoeg steunbetuigingen te verzamelen. Pas dan kunnen zij verder met hun plan. Volgens Nobel staat de gemeente vooralsnog positief tegenover het idee voor een nieuwe school. "We hebben ons plan al voorgelegd aan de wethouder en daar werd goed op gereageerd. Over een paar weken gaan we weer om tafel met de gemeente."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel