Zorgverlener Triade Vitree leed vorig jaar bijna 12 miljoen euro verlies

FLEVOLAND • Ma 3 juli 2023 | 15:19 • Maandag 3 juli 2023 | 15:19

Stichting Triade Vitree leed vorig jaar een verlies van 11,8 miljoen euro. Dat staat in het jaarverslag van de stichting. Het verlies is flink meer dan het jaar daarvoor, toen de jeugdzorgverlener ruim 300.000 euro verlies leed. De financiële situatie heeft waarschijnlijk geen directe gevolgen voor de zorgverlening, maar er zijn wel forse maatregelen nodig om financieel gezond te worden.

Triade Vitree levert jeugdzorg in opdracht van bijna alle gemeenten in Flevoland. Alleen Zeewolde heeft andere contracten. Volgens het jaarverslag komt de toename in uitgaven onder meer door gestegen personeelskosten. Door het arbeidstekort moet de stichting meer extern personeel inhuren. Dat kostte ze in 2022 bijna 8,5 miljoen euro extra. Door opnieuw te kijken naar de manier waarop personeel wordt ingezet, wil Triade Vitree de personeelskosten nu lager uit laten vallen. Eind vorig jaar kondigde de stichting al andere maatregelen aan om uit de financiële problemen te komen.

Het elektronische cliëntendossier
Daarnaast zijn er volgens de zorgverlener problemen ontstaan met het nieuwe elektronische cliëntendossier. Hierdoor was er onvoldoende inzicht in welke zorg er was uitgevoerd, waardoor declaraties achterliepen. Volgens het jaarverslag zijn de problemen met het elektronisch dossier nu opgelost, maar het is onduidelijk of de misgelopen declaraties alsnog kunnen worden ingediend. Triade Vitree is zelf nog niet bereikbaar voor commentaar.

De organisatie verkeert al langer in financieel zwaar weer. Vorige zomer werd duidelijk dat het spaarpotje van de zorgverlener op raakt, omdat er al jaren meer geld wordt uitgegeven dan dat er wordt verdiend. Eind vorig jaar kwam er een herstelplan. Door het verkopen van vastgoed en een hogere bijdrage van gemeenten moeten de problemen vanaf volgend jaar worden opgelost. Op dit moment ligt er een plan bij de betrokken gemeenten in de provincie, maar dat wordt geheim gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel