Marker Wadden breekt met rederij van snelle veerboot

FLEVOLAND • Wo 5 juli 2023 | 6:55 • Woensdag 5 juli 2023 | 6:55

Het is de vraag of de snelle veerdienst naar de Marker Wadden ooit nog terugkomt. Natuurmonumenten, de beheerder van het gebied, heeft gebroken met Blue Amigo, de rederij die deze dienst uitvoerde, zegt woordvoerder Elsa Pater.

Blue Amigo was ook de naam van het schip waarmee werd gevaren. Dat ging afgelopen voorjaar stuk en een vervangend vaartuig was er niet. De boot werd naar de werf gebracht voor reparatie, maar inmiddels is het bedrijf achter Blue Amigo, Swetsgroup, in problemen geraakt.

Voor een andere veerdienst die de onderneming onderhield, Maassluis-Rozenburg, is eind mei faillissement aangevraagd. Een van de schepen van deze lijn is aan de ketting gelegd, het andere staat met een stapel onbetaalde rekeningen op een werf waar het voor een renovatie heen was gebracht, meldde het AD afgelopen weekend.

Natuurmonumenten vaart de rest van het seizoen een beperkte dienstregeling zonder sneldienst. Daarvoor is inmiddels een veertig meter lange overdekte rondvaartboot afgehuurd, de Nieuw Horizon.

"Over de invulling van de veerdienst naar Marker Wadden voor 2024 en verder is op dit moment nog niets bekend", aldus Pater.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel